- Són una eina de treball personal dels agents socials, per l’accés, la gestió i l’intercanvi d’informació i recursos.
- Faciliten la comunicació a les persones i col•lectius sense ànim de lucre que treballen per al canvi, la justícia social, la pau, el medi ambient, l’educació i la cooperació.
- Una de les seves finalitats és trencar les diferencies entre nord i sud, arribar a l’e-inclusió.
- Possibiliten l’elaboració i el desenvolupament de projectes socials amb la finalitat de pal·liar la bretxa digital i fomentar la cohesió social.
- Són un recurs d’aprenentatge digital continu per a: infants, adolescents, universitaris i professionals (e-learning).
- Permeten: comunicar-se (xats, correu electrònic..), divertir-se (fòrums, clubs, demos...), expressar-se (xarxes socials..), jugar, (jocs, videoconsoles, CD-ROMs...), creacions (blogs, wikis, presentacions multimèdia,...), informar-se (Google, Altavista) en definitiva ens donem una millor qualitat de vida.
- S’obté una gestió instantània d’intercanvi de coneixements entre els usuaris, fet que possibilita un millor desenvolupament de la gestió social portada a terme pels agents socials.
- Aquestes eines permetendona una informació de manera molt diferent a les formes tradicionals. Són continguts més dinàmics amb una característica distintiva fonamental: La interactivitat, cosa que fomenta una actitud diferent als alumnes, ja que l'implica més en la seva formació.
- Permeten als professors, generar uns continguts educatius en línia amb els interessos o les particularitats de cada alumne, permetint adapatar-se a grups reduïts o a un estudiant individual.
- Els nous continguts permeten la creació de simulacions, realitats virtuals, possibiliten l'adaptació del material a les característiques nacionals o locals i es modifiquen i actualitzen amb major facilitat.
Us adjuntem una notícia del diari Avui que parla de la instauració a les aules gironines de les noves tecnologies.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada